Kapat
Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Bir Gecede 23 Yangın
Genel 270 0

Bir Gecede 23 Yangın

Bir gecede 23 yangın
Özellikle Ege’de orman yangınları sürerken Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, önceki gece 23 yangın çıktığını söyledi. Muğla’nın Fethiye ilçesinde önceki gece aynı saatte iki ayrı noktada orman yangını başladı. Kemer Beldesi Ören Köyü’nde hızla yayılan alevler, Yuva Deresi Mevkii’nde yerleşim yerlerini tehdit edince 10 ev güvenlik nedeniyle boşaltıldı. Ören Köyü’ndeki yangın devam ederken bir başka yangın da aynı saatte Kemer beldesine bağlı Yakacık Köyü’nde başladı. Rüzgarın hız kesmesiyle sabah söndürülen yangında 10 hektar alan kül oldu. Fethiye’de bulunan Bakan Eroğlu da bölgedeki orman yangınlarının son durumu hakkında şu bilgileri verdi:

“Dalaman ilçesinde çıkan yangın kontrol altına alındı. Kasıt ihtimaliyle ilgili peşinen bir şey söylemek mümkün değil. Yangın elektrik nakil hatlarından da çıkmış olabilir. Dalaman’da yangına zamanında ve yeterince müdahale edilmeseydi yakınlardaki yerleşim yerleri de yanabilirdi. Allah’a şükür ucuz atlattık. Dün Türkiye genelinde 23 yangın çıktı. Yanan alanları asla imara açmıyoruz. Başka maksatla kullanılmasına müsaade etmiyoruz ve bir yıl içinde ağaçlandırma mecburiyeti var. Son yangında zarar gören alanlar da bir yıl içinde ağaçlandırılacak.”

Aydın’ın Didim ilçesine bağlı Akbük beldesinde otluk alanda çıkan ve rüzgarın etkisiyle ormana sıçrayan yangında da 6 hektarlık alan zarar gördü. Akbük Belediye Başkanı Erçin Sandalcı, yazlıklara doğru ilerleyen yangında büyük tehlike atlatıldığını belirterek, “Belediyemiz, çevreler belediyeler ve Orman İşletme Müdürlüğü çalışmaları sayesinde büyük bir facianın eşiğinden dönüldü. Sabotaj ihtimali üzerinde duruluyor.” dedi.

İlginizi Çekebilir:  Nereye Dokunsa Böyle Oluyor!



ÇALIŞMAYAN VEYA HATALI LİNKLERİ, SAYFANIN ALTINDAKİ YORUM KISMINDAN BİLDİRİN.

DMCA.com Protection Status

Anıl Şenyurt {Anıl Şenyurt}

Teknolojiyle haşır neşir olan bir genç.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam Alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı