Kapat
Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





İnternet 1.530 0

Bill Gates’in 1999 Yılındaki Kitabı Adeta Günümüze Işık Tutuyor!

Günümüzde Windows başta olmak üzere kullandığımız birçok yazılımın yapımcısı olan Microsoft‘un kurucusu Bill Gates, 1999 yılında yazdığı Business @ the Speed of Thought (Türkçe: Dijital Düşünce Sistemiyle Düşünce Hızında Çalışmak) kitabı ile adeta günümüze ışık tutmuş. 18 yıl önce yazılan bu kitapta 20 yıl sonra olacağı tahmin edilen çoğu şey gerçek oldu.

1 – Sosyal medya

Günümüzde sosyal medya resmen elimiz ayağımız oldu. 2 milyar insanın kullandığı Facebook’u zaten biliyoruz. Facebook’un ülkemizde yaygınlaşmaya başladığı ilk yıllarda Facebook ve MSN dışında bilindik sosyal medya platformu yoktu. MSN’e tam olarak sosyal medya platformu diyemesek bile, “Aileniz ve arkadaşlarınız ile görüşmeniz için size fırsat sunacak web siteleri yaygınlaşacak” gibi bir tahminin 1999 yılında yapılması gayet ilginç.

2 – Çevrimiçi özgeçmiş

Bill Gates ayrıca LinkedIn gibi çevrimiçi CV sitelerini de kitabında “İş arayan kişiler çevrimiçi iş imkanı bulabilecek” olarak öngörmüş.

3 – Televizyon ve internet entegrasyonu

Ayrıca Gates “Televizyon yayınlarında içeriğe ve yayınla bağlantılı web sitesine ulaşmayı sağlayan bağlantılar olacak” diyerek haber bültenlerinde sıkça karşımıza çıkan sosyal medya adreslerini de öngörmüş.

4 – Gelişmiş reklamlar

Bugün AdSense ve Facebook reklamlarının çalışma şeklini öngören Bill Gates, “Kişinin tercihlerine göre uyarlanmış reklamlar” derken tam da bu sistemlerden bahsetmiş.

5 – Yapay zekalı asistanlar

Bill Gates, “Kişisel arkadaşlar” diyerek adeta bugünkü Siri, Bixby, Cortana gibi sanal asistanlardan da bahsetmiş.

6 – Fiyat karşılaştırma servisleri

Bugün çoğu kişinin karşısına “Hiç internette otel aradınız mı?” sloganıyla her reklam platformunda çıkan otel odası fiyatı karşılaştırma servisi Trivago gibi servisleri Bill Gates “İnsanların birden fazla web sitesindeki fiyatları görebilmesini sağlayan servisler” olarak belirtmiş.

7 – Mobil cihazlar

En pratik iletişim cihazlarının yeni ortaya çıkan Windows 98’li dizüstü bilgisayarlar olduğu dönemlerde Gates mobil cihazlar konusuna da değinmiş. Masaüstü bilgisayarlara göre dizüstü bilgisayarlar daha pratik olsa bile, “küçük cihazlar”dan kasıt olarak daha küçük cihazları, yani tablet bilgisayarları ve akıllı cep telefonlarını algılayabiliyoruz. Günümüzde masaüstü ve dizüstü sistemler hala kullanılsa da, bazı küçük işler için bir telefon yeterli olabiliyor. O dönemdeki dizüstü bilgisayarlardan voIP haricinde arama yapmak mümkün değilken 2001 yılında Bill Gates Windows XP işletim sistemine sahip “Microsoft Tablet”i tanıttı.

İlginizi Çekebilir:  Line Kullanıcıları Tehlikede

Bill Gates, resmen kitabıyla günümüze ışık tutmuş.




ÇALIŞMAYAN VEYA HATALI LİNKLERİ, SAYFANIN ALTINDAKİ YORUM KISMINDAN BİLDİRİN.

DMCA.com Protection Status

Mustafa Kaçar {Mustafa Kaçar}

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam Alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı