Kapat
Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





İnternet 385 0

Yeni Yatırım Fikri: Düşmüş Domainler İçinde Pırlanta Avı

Teknolojinin getirdiği yeni ve kârlı pazarlardan biri de alan adı yatırımcılığı. Kısaca mantık şu: 10$’a bir adet alan adı al ve yüzler, binler hatta yüz binlerce dolara sat. Gayet cazip görünüyor. Önemli satırbaşları ise:

  • Sabırlı ol: Aldığın her bir domainin yıllık maliyeti 10$. Yani bu para, satamadığınız her yıl için ödenecek miktar.
  • Müşteri bul: Satın alınan her ürün gibi alan adları da pazarlamaya ihtiyaç duyar. İlgili platformlarda yer alarak pazarlamaya çalışmak en doğal yol. Domain satın alındığında kimlik bilgileri bölümüne iletişim bilgileri girilir, ki bu sizin o domainin sahibi olduğunuzu gösterir. Kimi yatırımcılar hiç pazarlamaya çıkma ihtiyacı bile duymuyor. Neden? Çünkü ne aldığından emin ve nasılsa bir gün birileri o domaini almak için sahibi ile iletişime geçecek. Bu da bir yol.
  • Fiyatta anlaş ve sat: Ama siz buldunuz ama müşteri sizi aradı. Sonuçta almış olduğunuz domain için bir fiyat biçmiş olmanız lazım. Bu noktada alıcı ile satıcı mutlak bir orta nokta buluyor. Tabi siz büyük hayaller peşinde koşuyorsanız orası sizlik.

Satılacak domaini bulma: Konu çok geniş olsa da ana mantık şu: Projelendirilebileceğine inandığınız bir domaini tescil ettirin yani satın  alın. İlle de bugün projelendirilecek olması gerekmiyor. Gelecekte değerlenebileceğini düşündüğünüz bir isimde olabilir. Domain almanın 2 türlü yolu var. Bir domain kayıt firmasına üye olarak alınmamış ve akıllıca bir domain bulmak (ki imkansıza yakın) ya da düşen domainler içinden pırlanta yakalamak 🙂 Tam bu noktada özellikle yeni yatırımcılar için exDomains tercih edilebilir. Her gün güncellenen exDomains üzerinde o gün düşmüş yani boşa çıkmış domainler listeleniyor. Size kalan tek şey hayal gücünüzü kullanmak.

Site iki tür arama şekli sunuyor:

1) Anahtar kelime yazıp gelen listeyi incelemek.

2) Özel harf dizilimine sahip bir domain aramak (Bu ikinci arama türü için sitenin yardım bölümü incelenmeli). Ufak bir ipucu: Herkes “.com” uzantılı domain arıyor. Bu da bir strateji ama farklı uzantılara yatırım yapmakta emin olun çok kazançlı. Site sahibi portekiz ve rus uzantılara yatırım yapmanın çok kârlı ve dönüşümün daha yüksek olduğunu söylüyor. Gerisi sizde.

Detaylı bilgi için www.exDomains.com/tr‘yi ziyaret ediniz.

İlginizi Çekebilir:  Yemeksepeti için 500 Milyon Dolar Teklif



ÇALIŞMAYAN VEYA HATALI LİNKLERİ, SAYFANIN ALTINDAKİ YORUM KISMINDAN BİLDİRİN.

DMCA.com Protection Status

Anıl Şenyurt {Anıl Şenyurt}

Teknolojiyle haşır neşir olan bir genç.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam Alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı