Kapat
Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Bilim&Teknoloji 369 0

Teknoloji Sonumuz mu Olacak?

Elbette çevremizden “Teknoloji Sonumuz Olacak!” , “Teknoloji Yüzünden İnsan Hayatı Son Bulacak!” gibisinden sözler duymuşsunuzdur. Alibaba Group Kurucusu Jack Ma’nın ortaya attığı iddialara bakacak olursak, belki de çok yakın bir süre zarfında bu sözler yerini yaşanmışlığa bırakacak…

Dünyada e-ticaret sektörünün önde gelenlerinden Alibaba.com girişiminin kurucusu Jack Ma’nın yaptığı açıklamaya göre, “Yeni teknoloji 3. dünya savaşını başlatabilir.”. Jack Ma’nın Çarşamba günü muhabir David Faber ile yaptığı CNBC röportajında, “Birinci dünya savaşını birinci teknoloji, ikinci dünya savaşını ikinci teknoloji başlattı.

Öyle görünüyor ki, üçüncü dünya savaşını da şu an ki üçüncü teknoloji ile yapay zeka ve algoritmalar başlatacak.” gibisinden ifadeler kullandı.

Yapay zeka ve makine öğrenimi günümüzde birçok dev firma tarafından kullanılmakta. Bu durum karşısında işsizliğin artması çalışan işçiler için endişe ve kaygı sebebi oldu.

Jack Ma, AliBaba’nın Avustralya’da açılışını yaptığı merkez şubesinin açılışında söyledikleri arasında, “Ticaret durursa, savaş başlar.” yer aldı. Şimdi ise yeni teknolojinin 3. dünya savaşını başlatacağını ifade ediyor.

Jack Ma’ya göre; yapay zekalar, kimi şirketler için ilerleme ve gelir kaynağı iken kimi şirketler için gerileme sebebi oldu. Bu da toplumlar arasında bölünme ve sınıflandırmaya yol açıyor.Önümüzdeki 30-35 yıl içerisinde, yerel kuruluşların globalleşmesine destek çıkılmaz ise, büyük sorunları da beraberinde getirecek. Ayrıca yapay zekanın toplumda bilgeliğe ve ilerlemeye destek çıkacağını düşünmediğini belirtti. Hal böyle olunca endişelenmek de gayet doğal.

İlginizi Çekebilir:  Dikkat! MacBook Kamerası Sizi Gözetliyor Olabilir!



ÇALIŞMAYAN VEYA HATALI LİNKLERİ, SAYFANIN ALTINDAKİ YORUM KISMINDAN BİLDİRİN.

DMCA.com Protection Status

Anıl Şenyurt {Anıl Şenyurt}

Teknolojiyle haşır neşir olan bir genç.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam Alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı