Kapat
Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Android ve APK 13.439 1

Sessizdeki Telefon Nasıl Bulunur?

Hayatımızın her noktasında olan akıllı telefonları bazı durumlarda sessize almak zorunda kalabiliyoruz. Eğer okulda, evde ya da rastgele bir topluluğun bulunduğu yerde bildirim seslerinden ötürü rahatsızlık vermek istemiyorsanız, bunu en kolay yolu telefonunuzu sessiz moda geçirmektir diyebiliriz. Ancak bu hal unutkan bir şahıs açısından oldukça problemli bir hal alabilir. Sessizde iken kaybedilen ya da bir yerde unutulan telefonları geri bulmak amacıyla bir hayli bir uğraş sarf etmek gerekiyor. Bu noktada sizlere sessizdeki telefon nasıl bulunur? Ve ne gibi uygulamalar kullanılmalıdır bunlardan bahsedeceğim.

Normal şartlarda bir yerde unutulan ya da bulunamayan telefonu bir diğer telefon aracılığı ile aranır ve çalan zil sesi ile yeri saptanabilir. Ancak sessiz moda olan bir telefon ses çıkartamayacağından dolayı aygıtın yeri bulunamayacaktır. Peki sessizde olan telefonu kaybettiyseniz, “Sessizdeki telefon nasıl bulunur?” şeklinde bir sorunla baş başasınız demektir. Sessizdeki telefonu bulma tekniklerinden bazıları alttaki gibidir.

Android Yer Tespiti ile Bulma

Sessizdeki telefonunuzu kaybettiyseniz ve bu aygıtınız Android işletim sistemine sahip ise bu sistem işinize yarayabilecektir. Ancak telefonunuzun internete bağlı olmak zorundadır. Daha sonra Android telefonunuzda kullandığınız Google hesabı ile Android Yöneticisi‘ne giriş yapın. Bu sayfadan aygıtınızın GPS özelliği yardımıyla koordinat bilgisine anlık olarak haritadan ulaşabilir ve aygıtı çaldırabilirsiniz.

Sessizde kaybettiğiniz bir halde bilgisayarınız üzerinden telefonunuzu sıfırlayabilir ya da şifre farklılığı gibi işlemleri yaparak dosyalarınızı güven altına alabilirsiniz. Direkt olarak Google servisleri üzerinden oluşturulan bu işlemler yardımıyla sessizde unutulan telefonu bulma durumu bu kadar kolay bir şekilde sonuçlanmış oluyor.

‘Ring My Droid’ ile Bulma

Bu programın diğer tekniğe göre en avantajlı tarafı internete bağlı bir telefon olmasa bile aygıtı sesli bir şekilde çaldırabiliyorsunuz. Ancak bir başkası çalınma halinde ya da diğer yerde unutulduğunda etkisi olmayan bir teknik diyebiliriz. Sessiz modda unutulan akıllı telefon bir diğer biri doğrulusunda arama yapılıyor gibi çalabiliyor.

İlginizi Çekebilir:  YouTube Programsız MP4 Dönüştürme

Uygulamayı indirdikten sonra size bir anahtar sözcük veriliyor. Bu anahtar sözcüğü istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Bu anahtar sözcüğü telefonu ne vakit sesli olarak çaldırmak istediğinizde kullanabiliyorsunuz. Telefonu evin ortamında kaybederseniz ve sessiz modda ise, seçtiğiniz anahtar sözcüğü okuduğunuzda aygıt çalmaya başlıyor. Hem de bir diğer telefondan kendi telefonunuza göndereceğiniz anahtar sözcük SMS’i ile de aygıtı aktif olarak çaldırabileceksiniz.




ÇALIŞMAYAN VEYA HATALI LİNKLERİ, SAYFANIN ALTINDAKİ YORUM KISMINDAN BİLDİRİN.

DMCA.com Protection Status

Anıl Şenyurt {Anıl Şenyurt}

Teknolojiyle haşır neşir olan bir genç.

“Sessizdeki Telefon Nasıl Bulunur?” üzerine 1 yorum

  1. Emre Karakaya dedi ki:

    Güzel bir yazı olmuş. Ben Android Yer Tespiti ile Bulma ‘yı kullanıyorum. Telefonu hem son seste çaldırıyor hemde otomatik olarak kilitliyorum.Muhteşem bir şey. Tek sıkıntısı ise bazen alarmı susturmak zor oluyor çünkü arada bugda kalabiliyor bunu göz önüne almak lazım.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam Alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı