Kapat
Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





İnternet 9.933 2

YouTuberların Kullandığı Ekipmanlar

Bu makalemizde sizler için YouTube’da içerik üreticisi olan büyük kişilerin kullandığı ekipmanları derledik.

Hepimizin küçüklükten bu yana bir YouTuber olma sevdası vardır. Tabii bazılarımızın bu sevdası gerçekleşse de bazılarımızda da sadece bir hayal oldu. Aslında kaliteli içerik ve kaliteli bir video bir YouTube içerik üreticisinin de tam olduğu şeyler. Örneğin sizi izleyen kitle eğer ekipmanlarınız güzel olmazsa videodan zevk alması pek de muhtemel olmaz. Çünkü kitlenin sizi göreceği kamera, sizin sesinizi duyacağı mikrofon onun için önemlidir. Normal bir internet veya YouTube kullanıcısı kalitesiz içerik üreten kanalları pek izlemez. Bunun için sağlam bir ekipmana sahip olmanız gerekmekte.

İlginizi Çekebilir: YouTuberların Kullandığı Programlar

Tabii sağlam ekipman da aslında sağlam paranın tam karşılığı. Bu ekipmanları almanız için de güzel bir bütçeniz olması gerekir. Ancak gerçekten de eğer hayaliniz ise ve bu hayali canı gönülden gerçekleştirmek istiyorsanız sizin için para pek önemli olmaz.

Bakın YouTuberlar neler kullanıyor

1- Oturacağınız Koltuk

Aslında ne kadar izleyici arka tarafa dikkat etmese de hem sizin konforunuz açısından hem de oyuncunun kameradan sizi gördüğünde pek rahatsız olmaz. Bunun için bazen sağlam bütçe gerekse de sizin için klasik bir oyuncu koltuğu bulduk.

Seçtiğimiz koltuk rahat ve ergonomik bir tasarıma sahip. Fiyatı da gayet makul indirimli vakitlerde 150 TL kadar bulabilirsiniz.

Sizin için seçtiğimiz koltuk: Max Office Easy Racing Çalışma Koltuğu (Siyah – Gri – Kırmızı)


2- Yeşil Ekran (Green Screen)

Kamerada videoda iken arkadaki şeyleri silmek için tek çözüm bu olsa gerek. Aslında eğer bir duvar var ise duvara doğru videonuzu çekiyor iseniz bu sizin için bir engel değildir. Ancak eğer arkanız doluysa bu izleyiciyi rahatsız edecektir.

Bunun yerine herhangi bir perdeciden renginin sabit olduğu bir yeşil perde alsanız da uygun olur. Bir farklılık söz konusu olmaz. Ancak tercih yeşil ekrandır.

Seçtiğimiz yeşil ekran bir Çin sitesi olan AliExpress‘ten alınabilir. Sadece tek kötü durum biraz uzun sürede gelecektir.

İlginizi Çekebilir: AliExpress Alışveriş Rehberi – Dikkat Edilmesi Gerekenler
İlginizi Çekebilir:  OneDrive da Olmadı

Sitede birçok seçenek var. Sitedeki arama kutucuğundan Türkçe yazarak siz de arayabilirsiniz. Aşağıdaki linkte uygun bir taneyi sizin için seçtik.

AliExpress’ten Satın Almak İçin Tıklayın

3- Softbox 

Kameranızın arka ışıklandırması ve yüzünüze düşen parlaklığı ayarlayabilmek için softbox gerçekten hayat kurtarıcı bir ekipmandır.

Bu ekipmanı kendiniz de alüminyum folyo gibi eşyalar ile beraber yapabilirsiniz. Yine de elektrik ile çalışan daha kaliteli bir ürün istiyor iseniz internetten satın alabilirsiniz. Bir önceki maddede bahsettiğimiz gibi, bu ürünü de AliExpress’ten satın alabilirsiniz ancak priz girişinin Türkiye ile uyumlu olmasına dikkat edin.


4- Pop Filter 

Videodayken öksürdünüz, nefes alırken değişik sesler geldi, “ç, ş” gibi harflerde çıkan kötü sesler… Birçok bahane ile kendinizi oyalarsınız, tekrar videoya başlarsınız, belki de o bölümü kesmeniz videoda çok şey kaybettirebilir. Bu ekipman sayesinde mikrofondan gelen değişik sesleri engelleyebilirsiniz.

Ekipmanı almanız durumunda mikrofona gelecek olan değişik sesler önlenecek ve bu da montaj sırasında size kolaylık sağlayacak.


5- Kamera ve Mikrofon Sabitleyici (Tripod)

Bu ekipman kullandığınız mikrofonu ve kamerayı masanıza sabitleyerek size mikrofon ve kameranızın sallanmaması, titrememesi için özellik sunar. Fiyatı ucuzdur.

Seçtiğimiz ürün yine aynı şekilde Çin sitesinde bulunuyor. Bu ürünü de kaliteli bir şekilde alabilirsiniz.

Mikrofon Sabitleyiciyi AliExpress’ten Satın Almak İçin Tıklayınız
NOT: Bu yazıda ele aldığımız kamera için kamera sabitleyiciye ihtiyaç yoktur.

6- Kamera 

Kamera bir içerik oluşturucusu için çok önemlidir hatta olmazsa olmazdır. Zaten açıklamaya gerek yok ancak kameranın HD olması ve en az 480 piksel çekim yapması sizin açınızdan ve izleyicinin açısından gerçekten çok önemli bir etkendir. Eğer kameranızın görüntü kalitesi yani pikseli düşük ise bu sizin ve izleyiciniz için kötü bir faaliyet durumuna düşer.

Kamera seçiminde Logitech çok fazla sevilen ve kullanılan markadır. Birçok YouTuber Logitech’den memnundur. Bildiğiniz üzere firma çok büyük mouse ve klavye gibi piyasada yer tutmaktadır. Ayrıca kamera üretimi de bulunmaktadır.

Seçtiğimiz ürünü birçok YouTuber halen kullanmaktadır ve geçmişte de büyük YouTuber’lar kullanmıştır. Gerçekten parasının hakkını kaliteli bir şekilde vermektedir. Kendinden ışığı ve parlaklığı bulunmaktadır. Ayrıca birçok kameradan güzel olmasının sebebi de driver mevcut olmasıdır. Driverinin mevcut olması sayesinde program ile parlaklık, ışık gibi özellikleri ayarlayabilirsiniz.

Uygun fiyatıyla başlangıç için uygun olacak bir kamera: LOGITECH C270 HD 720p 3MP WEBCAM

İlginizi Çekebilir:  Google, Kemal Sunal'ı Unutmadı

7- Kulaklık

 

Kulaklık olarak tabii isterseniz normal oyuncu kulaklığı olarak Steelseries veya HyperX tercih edebilirsiniz. Ancak biz burada sizler için kulak içi kulaklık inceleyeceğiz. Gerçekten klasik bir YouTuber için olması gereken ekipmanlardan biridir.

Bu ekipman sayesinde  gelen sesi daha kaliteli ve direkt olarak kulağınızın içine gitmesini sağlayabilirsiniz.

Seçtiğimiz ürün Razer Hammerhead Pro olarak bilinmesiyle beraber kendisi Türkiye’de gerçekten de büyük satışlar yapmıştır. Gayet kaliteli bir ürünü bulunmaktadır. Ürünün Türkiye’de bulunan fiyatı pahalı olduğundan orijinal olarak Çin menşeili site AliExpress üzerinden getirtebilirsiniz.

AliExpress’ten Satın Almak İçin Tıklayınız

8- Mikrofon 

İşte geldik en büyük ekipmana. Bu ekipman tüm videonuzu etkileyecek bir ekipman. Mikrofonunuz kötü ise ne yaparsanız yapın yine de çok kalitesiz bir içerik çıkacaktır ortaya. Bu yüzden makul bir ücretle makul bir mikrofon almanız sizin açınızdan en iyisi olacaktır.

Seçtiğimiz ürünlerden biri gerçekten çok kaliteli bir mikrofon biri de startup diyebileceğimiz bu işlere yeni girişebilecek biri için ideal kaliteli bir mikrofon diyebiliriz.

Bu işleri kaliteli yapabilen ve daha önceden deneyimi olanlar için: RODE Rycote Go Mikrofon

Bu işe yeni başlayacaklar için: BM-700 Mikrofon

BM-700 Mikrofonu AliExpress’ten Satın Almak İçin Tıklayınız

Bu ekipmanlar ile güzel ve kaliteli bir stüdyo kurup kendi videolarınızı çekmeye başlayabilirsiniz. Böylece kaliteli bir YouTube kanalı olup abonelerinizin hakkını vermiş olabilirsiniz.




ÇALIŞMAYAN VEYA HATALI LİNKLERİ, SAYFANIN ALTINDAKİ YORUM KISMINDAN BİLDİRİN.

DMCA.com Protection Status

İsmail Can Memiş {İsmail Can Memiş}

Anıl Şenyurt - Blog'un değerli yazarı.

“YouTuberların Kullandığı Ekipmanlar” üzerine 2 yorum

  1. Muhammet dedi ki:

    Bu Değerli Yazınız için Teşekkür ederim gerçekten işime yaradı. Özellikle video düzenleme programları benim çok işime yarayacak.

  2. Yusuf Genç dedi ki:

    Bu işlere başlayacaklar veya kendi ekipmanlarını geliştirmek isteyenler için yararlı bir makale olmuş 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam Alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı