Kapat
Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Nasıl Yapılır 2.252 2

Programsız ve Kodlamasız Android Uygulama Yapımı [2 Dk’da]

Şüphesiz herkes eğer imkanı varsa bir Android uygulama sahibi olmak ister. Bu yazımda, imkanı olmayıp da Android uygulama sahibi olmak isteyenler için bir müjdem var. Halihazırda internet sitenizin veya blogunuzun Android uygulamasını programsız ve hiçbir kodlama bilgisi bilmeden sadece 2 dakikada hazırlayabilirsiniz. Sadece uygulamada görüntülenecek sitenin linkine ihtiyacınız var. Bu şekilde kolaylıkla Android uygulamanızı hazırlayabilirsiniz. Lafı fazla uzatmadan hemen anlatıma geçeyim.

Aşağıdaki yöntem sayesinde Android uygulama içerisinde internet siteniz veya blogunuz direk görüntülenir. İnternet sitesi veya blogunuz mobil uyumluysa daha iyi bir sonuç elde edersiniz.

Ücretsiz, programsız, kodlamasız, reklamsız Android uygulama yapımı

Öncelikle web2apk.com adresine girin. Yukarıdaki menüde yer alan “Create App” linkine tıklayın. Karşınıza gelen ekranda “URL” kısmına uygulamada yer almasını istediğiniz web sitesi veya blogun linkini, “App Title” kısmına uygulamanızın ismini yazın ve “Icon” kısmından uygulamanız için bir ikon yükleyin. İkon 72×72 piksel boyutunda ve .png formatında olmalı.

web2apkanlatim

Hemen aşağıda bulunan “Show Advanced Settings” butonuna tıklayarak ekstra ayarlara göz atabilir ve bu ayarlarda düzenlemeler yapabilirsiniz. Butona tıkladıktan sonra ekstra özellikler sıralanacak. “Screen Orientation” kısmından uygulamanın yönünü belirleyebilirsiniz, yandaki açılır menüden “Portrait Orientation” seçeneğini seçerseniz uygulamanız yatay, “Vertical Orientation” seçeneğini seçerseniz uygulamanız dikey olacaktır.

“Welcome Screen” bölümünden uygulamanıza açılış mesajı ekleyebilirsiniz.

“Network Error Screen” bölümünden internet bağlantısı olmadığında çıkacak uyarı mesajını düzenleyebilirsiniz.

“Exit Screen” bölümünden uygulamadan çıkmak için geri tuşuna basıldığında ’emin misiniz?’ gibi bir uyarı oluşturabilirsiniz.

“Off-site Link” bölümünden ise uygulama içerisinde açılacak harici linkleri belirleyebilirsiniz. “Only allow external links if URL contains text” seçeneğini seçtiğinizde, bu bölümde yer alan kutucuğa yazdığınız kelime bir URL’nin içerisinde yer alıyorsa bu link harici bir tarayıcıda açılacaktır (İnşallah doğru anlatabilmişimdir). Aslında bu bölümde değişiklik yapmanıza bile gerek yok.

İlginizi Çekebilir:  USB Belleğinizi RAM olarak kullanın!

Ardından yeşil renkli “Create My App” butonuna tıklayarak kısa süre içerisinde Android uygulamanızın hazırlanmasını sağlayabilirsiniz. Ardından kısa bir süre bekledikten sonra uygulamanızı “.apk” formatında indirebileceksiniz. İndirdiğiniz “.apk” dosyasını Android cihazınıza kurarak uygulamanızı kullanabilirsiniz.


Her türlü soruyu aşağıdaki yorum alanından bana sorabilirsiniz. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere, hoşça kalın.




ÇALIŞMAYAN VEYA HATALI LİNKLERİ, SAYFANIN ALTINDAKİ YORUM KISMINDAN BİLDİRİN.

DMCA.com Protection Status

Anıl Şenyurt {Anıl Şenyurt}

Teknolojiyle haşır neşir olan bir genç.

“Programsız ve Kodlamasız Android Uygulama Yapımı [2 Dk’da]” üzerine 2 yorum

  1. Eyüp Koç dedi ki:

    Android uygulama yapmak bu kadar kolay olamaz diye düşündüm. Ancak denedim ve gerçekten çok basit bir şekilde Android uygulamam oldu. Teşekkürler güzel faydalı olmuş.

  2. Serkan Mazlum dedi ki:

    İnternette cidden böyle bir şey araştırmıştım 2 hafta kadar ama bulamadım ilk defa bu sitede görüyorum hemen yaptım kendime 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam Alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı