Kapat
Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Bilgi Arşivi 1.186 6

DERSİMİZ BLOG #2: Makale Konusu Bulmak

“Dersimiz Blog” yazı dizimin ikinci yazısında, makale konusu bulmak konusunda tavsiyelerimi sizlerle paylaşacağım. Yazı dizimin ilk yazısında blog altyapısı sunan iki popüler servis Blogger ve WordPress’i karşılaştırmıştım. İlgili yazıya buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Blogların gelişebilmesi ve daha fazla ziyaretçiye ulaşabilmesi için dikkat etmeniz gereken birçok şey vardır. Bunlardan bir tanesi de blogunuzu güncel tutmaktır. Blogunuzu güncel tuttuğunuz sürece ziyaretçi sayınızda belli bir artış görürsünüz. Bir blog yazarıysanız ilk başlarda konu seçimi belki de oldukça basittir ancak ilerleyen zamanlarda bu iş size çok zor gelmeye başlayabilir. Bazı durumlarda ben de yazacak makale konusu bulmakta çok zorlanıyorum. Birkaç haftadır aklımda olan bu yazı dizisine başlayarak bir nebze de olsa kendi açımdan bu sorunu ortadan kaldırdığımı düşünüyorum.

blogyazarligi1

DERSİMİZ BLOG #2: Makale Konusu Bulmak

Benzer kategorilerdeki siteleri ve blogları takip edin

Blogunuzu güncel tutmak adına makale konusu arıyor ve makale konusu bulmakta zorlanıyorsanız, blogunuzla benzer kategoriye sahip blogları takip edebilirsiniz. Örneğin teknoloji haberlerini yayınladığınız bir blogunuz varsa diğer teknoloji haber siteleri ve bloglarını takip edebilir, buralarda yayınlanan içerikler doğrultusunda siz de kendi blogunuz için içerikler üretebilirsiniz. Ancak, bir önceki yazımda da belirttiğim gibi ziyaretçi başka bir yerde bulamadığı şeyi sizin blogunuzda/sitenizde bulmak isteyeceğinden, hiçbir yerde bulunmayan içerikler üretmeniz sizin açınızdan daha iyi olacaktır.

blogyazarligi2

Çevrenize ve takipçilerinize sorun

Hangi konuda makale yazacağınızı bulamadıysanız bunu çevrenizdeki kişilere, arkadaşlarınıza ve takipçilerinize sorabilirsiniz. Bu soruyu takipçilerinize blogunuzda yayınladığınız yazıların sonunda, sosyal medya hesaplarınızda ve hatta günlük hayatta sohbet ederken sorabilirsiniz. Tanıdıklarınızdan ve takipçilerinizden aldığınız geri dönütler sayesinde kaleme alacak makale konusu bulmanız ciddi bir şekilde kolaylaşabilir.


Yukarıda saydığım yöntemler, makale konusu bulma konusunda temel önerilerdir. Bu konuda sayılabilecek öneriler arttırılabilir. Şimdilik aklımda olan yöntemleri sıraladım ve yazıyı da fazla uzatarak canınızı sıkmak istemedim. Yazı serisinin üçüncü yazısında görüşmek üzere, hoşça kalın.

İlginizi Çekebilir:  Bilgisayarın Kaç Saat Açık Olduğunu Nasıl Öğrenebilirim?




ÇALIŞMAYAN VEYA HATALI LİNKLERİ, SAYFANIN ALTINDAKİ YORUM KISMINDAN BİLDİRİN.

DMCA.com Protection Status

Anıl Şenyurt {Anıl Şenyurt}

Teknolojiyle haşır neşir olan bir genç.

“DERSİMİZ BLOG #2: Makale Konusu Bulmak” üzerine 6 yorum

  1. Ahmet dedi ki:

    Çok güzel bir yazı olmuş tebrik ederim

  2. Gökhan TEPE dedi ki:

    Bir blog yazarı olarak bazen kendim de sıkıntı yaşayabiliyorum fakat hafif bir müzik dinleyerek ve ilginizin olduğu bir konuyu düşünerek makale yazabilirsiniz 🙂

  3. Saffet Önder dedi ki:

    Güzel fikirler için teşekkürler hocam

  4. Zeynep dedi ki:

    Aynen yazı yazarken konu bulmak biraz güç oluyor. Hangi yazının ne kadar okunacağını kestirmek zor oluyor bazen.

  5. Kadir Tezcan dedi ki:

    Tamamen düşünceye bağlı aslında güzel makaleniz için teşekkürler.

  6. Berkay dedi ki:

    Aslında zor değil , yazarın hayal gücüne ve gündeme kalmış birşey.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam Alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı