Kapat
Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Bilgi Arşivi 527 0

KOSGEB Yeni Girişimci Desteğinden Nasıl Yararlanılır?

Yazıya KOSGEB’in hibe olmadığından, sadece girişimcilere destek verdiğinden bahsederek başlayalım. Yani aslında KOSGEB, parası olmayan girişimciye destek olmuyor. KOSGEB, girişimciliğe atılmış kişilere destekte bulunuyor. Bir girişimci adayını sıfırdan yola çıkarmıyor.

KOSGEB’e Yeni Girişimci Desteği kapsamında başvurmak

KOSGEB’in Yeni Girişimciler Desteğinden, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini tamamlayanlar veya İŞGEM’de yer alacak girişimciler yararlanabilir. Girişimciler, KOSGEB’in internet sitesinde Duyurular başlığı altında yer alan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Duyuruları bölümünde yer alan takvimi inceler, kendisine uygun olan yer ve zamanı seçer, ardından eğitimin yapılacağı kurumla iletişime geçer.

KOSGEB destek süreci hakkında önemli bilgiler

  • Destek almak için son 1 yıl içerisinde vergi mükellefiyetinizin olmaması gerekiyor.
  • KOSGEB eğitimini tamamlamanızın ardından istediğiniz zaman işletme kurabilirsiniz. İsterseniz eğitimden yıllar sonra işletme kurabilirsiniz.
  • KOSGEB eğitimi 70 saattir. Eğitimin en az %80’ine katılmanız gerekiyor.
  • Harcamalarınızın tamamı faturalı olmalı ve hepsi şirket hesabınızdan yapılmış olmalı. Kendi kişisel hesabınızdan veya başkasının hesabından yaptığınız ödemelerde destek alamazsınız.
  • Destek alacağınız makine en fazla 3 yaşında olabilir. Daha büyük yaşı olan makineler destek kapsamına girmiyor. İkinci el makine alabilirsiniz ama 3 yaşını aşmamış olmalı.
  • KOSGEB’e başvurduktan sonra kabul edilir ve destek alırsanız, işletmenizi 3 yıl boyunca kapatamıyor veya devredemiyorsunuz. Ayrıca KOSGEB destekleriyle aldığınız bir makine-teçhizatı da 3 yıl boyunca satamıyor veya elden çıkaramıyorsunuz. KOSGEB destekleriyle aldığınız bir makine-teçhizat kullanılamaz duruma gelse bile bunu saklamanız gerekiyor.

50 bin TL ve 100 bin TL’lik destek nasıl alınır?

KOSGEB, toplamda geri ödemesiz 50 bin TL ve geri ödemeli 100 bin TL destek sağlıyor. Ancak bu destekleri direk elinize nakit para olarak vermiyor. Şirket kurmak isteyen girişimci, şirket kuruluşunu kendi parasıyla tamamlamalı, şirkete yapacağı giderleri kendi parasıyla yapmalı. Ardından bu harcamaları belgelendirmesi durumunda, KOSGEB’den belli oranlarda geri ödeme alabilecektir.

İlginizi Çekebilir:  Papara'ya Para Yükleme (7/24 Anında)

KOSGEB, işletme kuruluş giderleri için geri ödemesiz olarak 2 bin TL; kuruluş dönemi makine, teçhizat, ofis donanım ve yazılım desteği olarak 18 bin TL (işletme kuruluş tarihinden itibaren 24 ay içerisinde yapılan harcamalarda geçerli); işletme giderleri desteği olarak 30 bin TL (işletme kuruluş tarihinden itibaren 24 ay içerisinde gerçekleşen işyeri kirası ve personel net ücretlerine yönelik olarak, ayda azami 5 bin TL) destek sağlıyor. Yani geri ödemesiz destekler toplamı 50 bin TL oluyor.

Sabit yatırım desteği kapsamında, işletme kuruluş tarihinden itibaren 24 ay içerisinde satın alınacak makine, teçhizat ve yazılım için teminat karşılığı geri ödemeli olarak 100 bin TL destek sağlanmaktadır.

KOSGEB, size direk nakit olarak para vermez. Siz harcamaları kendi cebinizden yaparsınız ve ödemeleri belgelendirirsiniz, ardından KOSGEB belirli oranlarda size geri ödeme yapar. KOSGEB’e sunduğunuz projenin kabul edilmesi durumunda, iş planınızda sunduğunuz işletmeyi kendi paranızla kurmanız gerekli. İşletme kuruluşunu tamamlamanızın ardından, yaptığınız harcamanın belirli oranında bir kısmını KOSGEB size geri ödeyecek. Bu oranlar aşağıdaki tabloda yer alıyor.

kosgebdestekleri

Gelelim tabloda sağ iki sütunda yer alan detaylara. Örnek üzerinden gitmemiz daha iyi anlamanızı sağlayacaktır. Örneğin bir erkek girişimci, kurduğu (makine, teçhizat, ofis donanım ve yazılım desteği kapsamında) bir bilgisayar aldı. Erkek girişimci bu harcamasının %60’ını KOSGEB’den geri alacaktır. Yani eğer bilgisayar 3 bin TL ise 1800 TL’si geri alınabilecek. Eğer bu bilgisayarı kadın, gazi, birinci derecede şehit yakını veya engelli girişimci alsaydı %80 geri ödeme alabilecekti.

Yani özet olarak; KOSGEB hibe değildir, bir destek programıdır. Yaptığınız tüm işlemleri faturalandırmalısınız. Ayrıca faturayı yüksek göstermek gibi kayıt dışı işlemlerden kaçının. KOSGEB, özel uzman kadrosuyla piyasayı tek tek araştırıyor ve böyle bir hatanızı yakalanması durumunda kara listeye girerek bir daha destek alamıyorsunuz. Birinci derece akrabalarınızdan da makine-teçhizat vb. alamıyorsunuz. Yapılan tüm işlemleri tek tek kontrol ediliyor.

İlginizi Çekebilir:  GoDaddy Nedir? GoDaddy İndirim Kuponları

En güncel, en doğru ve detaylı bilgi için KOSGEB internet sitesini ziyaret edin. Yazıda yararlanılan kaynaklar:

  • Girişimcilik Destek Programı. KOSGEB. http://kosgeb.gov.tr/site/tr/genel/detay/1231/girisimcilik-destek-programi
  • KOSGEB Destek Süreci Hakkında Bilmedikleriniz. eGirişim. http://egirisim.com/kosgeb-destek-sureci-hakkinda-bilmedikleriniz/



ÇALIŞMAYAN VEYA HATALI LİNKLERİ, SAYFANIN ALTINDAKİ YORUM KISMINDAN BİLDİRİN.

DMCA.com Protection Status

Anıl Şenyurt {Anıl Şenyurt}

Teknolojiyle haşır neşir olan bir genç.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam Alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı