Kapat
Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Wordpress 1.336 2

WordPress Kullanıcı Rolleri (Kullanıcı Yetkileri)

WordPress, dünyada en yaygın kullanılan içerik yönetim sistemlerinden biri. Dünyaca ünlü firma ve haber siteleri bile WordPress kullanıyor. WordPress’in bu kadar yaygın olmasından dolayı, “WordPress’te Kullanıcı Rolleri” konulu bir yazı hazırlamak istedim. 

WordPress’te iki farklı kullanıcı kayıt yöntemi var: biri kullanıcının kendi kendine kaydolması yöntemi, diğeri de yönetim panelinden yöneticinin yeni kayıt oluşturması yöntemi.

Kullanıcılar kendi kayıt olursa varsayılan role sahip olur. Varsayılan rolü, site yöneticisi WordPress Amdin Paneli > Ayarlar > Genel sayfasından belirleyebilirsiniz. Varsayılan rol olarak genellikle “Abone” rolü kullanılmaktadır.

Site yöneticisi kullanıcıyı kendi ekleyebilir. WordPress Admin Paneli > Kullanıcılar > Yeni Ekle sayfasından yeni kullanıcı ekleyebilirsiniz.

WordPress Kullanıcı Rolleri

Abone: Sitedeki içeriklere müdahale edemezler. Sadece yorum yazma yetkileri vardır.

İçerik Sağlayıcı: Yeni blog içerikleri oluşturabilir, sadece kendi blog içeriklerinde düzenleme yapabilirler ancak hazırladıkları içerikleri yayına alamazlar. Yazılarının yayınlanması için Editör veya Yönetici tarafından onaylanması gerekir.

Yazar: Yeni blog içerikleri oluşturabilir, sadece kendi blog içeriklerinde düzenleme yapabilirler. İçerik Sağlayıcı rolüne sahip kullanıcıların aksine, kendi içeriklerini yayına alabilirler.

Editör: Yeni blog içerikleri oluşturabilir, Yöneticiler hariç tüm kullanıcıların blog içeriklerinde düzenleme yapabilirler.

Yönetici: Yeni blog içerikleri oluşturabilir, tüm kullanıcıların blog içeriklerinde düzenleme yapabilirler. İçerikleri silebilirler. Site ayarlarında değişiklik yapabilirler. Diğer kullanıcıları düzenleyebilir veya silebilirler. WordPress altyapısıyla bir site oluştururken oluşturduğunuz “admin” hesabına otomatik olarak Yönetici rolü verilmektedir.

DİKKAT: Yönetici rolüne sahip kişiler, diğer tüm Yöneticilerle eşit yetkiye sahip olduğundan, Yönetici olarak eklediğiniz kişi sizin Yönetici rütbenizi sonlandırabilir. Bu yüzden herkese Yönetici rütbesi vermeyin, gerçekten güvendiğiniz kişilere Yönetici rütbesi verebilirsiniz. 

İlginizi Çekebilir:  Ücretsiz Akismet API Key Alımı



ÇALIŞMAYAN VEYA HATALI LİNKLERİ, SAYFANIN ALTINDAKİ YORUM KISMINDAN BİLDİRİN.

DMCA.com Protection Status

Anıl Şenyurt {Anıl Şenyurt}

Teknolojiyle haşır neşir olan bir genç.

“WordPress Kullanıcı Rolleri (Kullanıcı Yetkileri)” üzerine 2 yorum

  1. Olcay dedi ki:

    WordPress kullanıcı rolleri nasıl ayarlanır bunu gerçekten çok araştırdım. güzel bir yazı olmuş teşekkürler. WordPresste kullanıcı rolleri gerçekten bazı sistemler için büyük önem arz ediyor.

  2. Furkan dedi ki:

    Yanlışlıkla birisini yönetici yaptığımı bilirim. Ne uğraşmıştık bee. 🙂 Eline sağlık hocam.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam Alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı