Kapat
Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Android ve APK 761 0

Samsung geleceğin akıllı saatlerini gösteriyor

Teknoloji şirketleri yaptıkları çalışmaları artık akıllı saatler , giyilebilir ürünler gibi kullanımı basit, kullanışlı cihazları üretmeyi tercih etmektedirler. Teknoloji şirketleri de artık yatırım ve çalışma skalalarını bu yöne doğru çeviriyorlar. Samsung da aldığı yeni patent ile beraber, akıllı saatlerin geleceği olduğuna dair fikir sagibi olmamıza yardımcı oluyor.

Akıllı saatlerin şimdiki halleri pek kullanışlı değil ve aradığımızı tam olarak bulamıyoruz diyebiliriz. Ekranlarının küçük olması ve boyutlarından ötürü yüksek donanım ekipmanlarının olmaması, ağır çalışmalarına neden olmaktadır. Bu nedenle de kullanıcı akıllı saati kullanırken, yavaş çalışması sebebi ile sorunlar yaşabiliyor ve özelliklerini basit buluyor, bu nedenle de normal cihazları kullanmaya devam ediyor. Samsung’un yeni aldığı patent özellikle ekran sıkıntısını çözecek gibi duruyor.

Kullanıcı alanını bir lazer yansıtma sistemi ile akıllı saatten çeken Samsung, kullanıcıların elini binevi bir ekrana dönüştürüyor. Lazer yardımı ile elin üzerine yansıyan klavye ya da çeşitli özellikler algılama özelliği sayesinde kolaylıkla kullanılabilmektedir. Ayrıca kullanıcının el büyüklüğüne göre yansıyan görüntü de boyut alıyor. Alınan bu patent akıllı saatler ile sınırlanmıyor. Samsung isteği doğrultusunda bu özelliği VR cihazlarda veya bilgisayar donanımlarında da kullanabilecek. Bu şekilde ekran veya klavyeye ihtiyaç duyulan her zaman lazer projektör işimizi görecek.

Hatırlatma da fayda olacaktır ki; Samsung’un bu şekilde bir patent alması, benzer bir cihaz geliştirildiğine delalet değildir. Yani şirket, yaptığı araştırmalardan sonra prototip aşamasına dahi gelmeden bu şekilde bir başvuru yapıyor ve patenti alıyor. Bizler için geleceğin şemasını çizmiş durumdalar.

İlginizi Çekebilir:  Ramazanda Turkcell Bedava İnternet Kampanyası (2018)



ÇALIŞMAYAN VEYA HATALI LİNKLERİ, SAYFANIN ALTINDAKİ YORUM KISMINDAN BİLDİRİN.

DMCA.com Protection Status

Enes Köken {Enes Köken}

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam Alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı