Kapat
Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





İnternet 867 0

PayPal, Türkiye’deki Faaliyetlerini Durduruyor (Kişisel Görüşlerim)

PayPal, geçtiğimiz günlerde Türkiye’de 2 yıldır TEB işbirliğiyle yürütülen Nakit Kart uygulamasının sona ereceğini duyurmuştu. Bu sefer Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumuna (BDDK) yaptığı lisans başvurusunun reddedilmesi nedeniyle PayPal, Türkiye’deki faaliyetlerini tamamen durduruyor.

PayPal’ın resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre Türkiye’deki PayPal kullanıcıları, 6 Haziran 2016 tarihinden itibaren para gönderme ve para alma işlemlerini gerçekleştiremeyecek. PayPal kullanıcıları, mevcut PayPal hesaplarına giriş yaparak varsa hesaplarındaki bakiyeyi Türkiye’deki banka hesaplarına aktarabilecek.

PayPal’ın resmi internet sitesinde yayınlanan duyurunun tamamı şu şekilde:

paypalduyuru

Görüşlerim

PayPal, tüm dünyada kullanılan tek güvenli para aktarma platformu. BDDK tarafından lisans başvurusu reddedilen PayPal’ın Türkiye’de olmaması demek, Türkiye’nin teknolojide gerilemesi demektir. En basit şekilde düşünecek olursak, bazı kişiler internetten alışveriş yaparken kredi kartı bilgilerini vermeye güvenemiyor. Bu durumda PayPal aracılığıyla ödeme yapıyorlar. PayPal Türkiye’deki faaliyetlerine son verdiğinde böyle bir şey mümkün olmayacak.

Öte yandan örneğin kendimden bahsetmem gerekirse, ödemelerimin %60’ını PayPal aracılığıyla alıyordum. PayPal’ın olmaması demek, müşterilerimin azalması ve dolayısıyla kazancımın düşmesi demektir. Birçok kişi şüphesiz ki aynı sorunla karşılaşacak. Türkiye’de herkes banka hesabına sahip değil. Bu yüzden herkesin havale veya eft yoluyla ödeme yapması da mümkün değil. Ayrıca uğraşılacak şey de değil.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu eft olayına da bir çözüm getirsin o zaman. 7/24 eft yapabilelim ve hesabımıza anında geçsin. Siz madem PayPal’ı Türkiye’de engelliyorsunuz buna da bir çözüm bulacaksınız. PayPal ile anında online olarak ödeme alıp gönderebiliyorduk. PayPal olmadan ödemelerimizin karşı tarafa ulaşması birkaç günü bulabilecek ve karşı tarafın da onay verme süresiyle birlikte saniyeler içerisinde gerçekleşen işlemler artık 3-4 güne kadar uzayabilecek.

Troy diye bir şey çıkmış. BKM’nin oluşumu olan Troy’un önünü açmak için PayPal’ın faaliyetlerinin Türkiye’de durdurulduğu konusu da gündemde. ‘Neden olmasın?’ diyor insan duyunca. Troy ile ilgili detaya da buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir:  TurkNet Serüvenimiz Başlamadan Bitti!



ÇALIŞMAYAN VEYA HATALI LİNKLERİ, SAYFANIN ALTINDAKİ YORUM KISMINDAN BİLDİRİN.

DMCA.com Protection Status

Anıl Şenyurt {Anıl Şenyurt}

Teknolojiyle haşır neşir olan bir genç.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam Alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı