Kapat
Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Bilgi Arşivi 1.043 0

Telefon Bataryası Neden Şişer? Bataryanın Şişmesini Önlemek İçin Neler Yapılmalıdır?

Bilhassa Samsung telefonlarda sıkça görülen batarya şişmesine gerekçe olarak pek çok sebep sayabiliriz. Ancak bunların en başında kuşkusuz ki telefonu şarjda iken kullanmak geliyor. Şayet telefonunuzu şarja takılıyken kullanıyorsanız bataryası şişecektir. Haliyle bu da batarya patlamasına, pil ömrünün azalmasına veyahut bataryanın şişmesine yol açacaktır.

İkinci ana sebep ise orijinal şarj aleti kullanmamaktan kaynaklanır. Kalitesiz şarj cihazlarının, bataryanın iç özellikleri ile uyuşmaması sonucu batarya şişmesi gerçekleşebilir. Akıllı bir telefona sahipseniz bataryayı, cihazınıza uyumlu orijinal ve kaliteli bir aletle şarj etmelisiniz.

Üçüncü neden ise telefonun bilgisayar veya araba çakmaklığı ile şarj edilmesi. Araba çalıştırırken ya da durdururken bataryanın gayri muntazam elektrik akımı alması şişmeye davetiye çıkarabilir. Aynı şekilde bilgisayarda oturumunuzun açılıp kapanması, yeniden başlatma gibi durumlarda vakti geldiğinde bataryanıza elveda diyebilirsiniz.

Bataryanızın şişmesini önlemek için yapabileceklerinizin başında telefonunuzu şarjdayken kullanmamak geliyor. Ayrıca telefonunuzun modeline uygun batarya ve şarj aleti kullanmakta da büyük fayda var.

Batarya içerisinde yüksek oranda enerji barındırdığından şişmiş bataryayı kullanmak pek doğru olmayacaktır. Büyük tehlikelere davetiye çıkarmamak hesabına bataryanızı yenilemekte yarar var.

İlginizi Çekebilir:  Domain Otoritesi Nedir, Nasıl Sorgulanır?



ÇALIŞMAYAN VEYA HATALI LİNKLERİ, SAYFANIN ALTINDAKİ YORUM KISMINDAN BİLDİRİN.

DMCA.com Protection Status

Anıl Şenyurt {Anıl Şenyurt}

Teknolojiyle haşır neşir olan bir genç.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam Alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı