Kapat
Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Bilgi Arşivi 2.169 0

Vlog Nedir? Vlog Konuları ve Vlog Kameraları

Vlog, yazılı internet günlüğü olan web bloglarının yerini alması düşünülen ve konuları videolar ile işleyen tek kişi veya bir ekip tarafından oluşturulan yeni nesil video bloglarına verilen isimdir. Yeni sosyal medya düzeninin ortaya çıkmasıyla birlikte insanlar artık uzunca yazıları okumak yerine daha eğlenceli ve kısmen kuvvetli anlatımlı yeni nesil video bloglarını izlemeyi tercih etmeye başladı. Buda yazılı blogların videolu şeklini yani vlogları ortaya çıkarttı. Özellikle YouTube’un ülkemize getirmiş olduğu AdSense reklam ortaklığından sonra ülkemizde de vlogların sayısı her geçen gün biraz daha artmaktadır.

Vlog Konuları

Vloglar da tıpkı bloglarda olduğu gibi belli bir ana temanın etrafında konularını sürdürmeyi tercih ederler. Amatör yapım vloglar daha basit konuları işlerken profesyonel olarak bu işi yapan ve arkasında kuvvetli bir ekip bulunan gruplar çok konulu bir vlog’da meydana getirebilirler. İşin özü olarak şunu diyebiliriz ki vloglar da tıpkı bloglar gibi özgürdür. Yayın yapmak isteyen kişinin konusuna göre yönlenir ve şekil alır.

Vlog Kamerası

İlk olarak Amerika’da ortaya çıkmaya başlayan vloglarda kişiler yalnızca basit görüntü kapasitesine sahip bir webcam (web kamerası) karşısına çıkıyor ve konuyu işleyip, vlog’u sonlandırıyordu. Artık günümüzde ise kaliteli vlogların arasında yer alabilmek için kullanıcılara en azından 720P’ye kadar görüntü kalitesi sunabilecek yarı profesyonel veya tam profesyonel çekim kameraları kullanılıyor.

Başlangıç aşamasında birçok blogcunun popüler tercihi ise uygun fiyatı ve bol parça seçeneği sunduğu için CANON EOS 550D gibi yarı amatör fotoğraf makineleri oluyor.

Kaynak: Nedir?

İlginizi Çekebilir:  Operatörlerin Ramazan Ayı Kampanyaları



ÇALIŞMAYAN VEYA HATALI LİNKLERİ, SAYFANIN ALTINDAKİ YORUM KISMINDAN BİLDİRİN.

DMCA.com Protection Status

Anıl Şenyurt {Anıl Şenyurt}

Teknolojiyle haşır neşir olan bir genç.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam Alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı