Kapat
Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Webmaster 3.048 3

Google News Kaydı

Merhaba arkadaşlar, bu yazımda sizlere sitenizi nasıl Google News‘e kayıt edebileceğinizi anlatacağım. Aslına baktığınızda kayıt işlemi çok basit ancak sitenizi Google News‘e uygun hale getirmek biraz daha zor olabilir. En önemli noktalardan biri, sitenizde özgün ve güncel içerikler paylaşmanız. Öncelikle Google News‘in kısaca ne olduğundan bahsedelim. Google News, isminden de belli olduğu üzere Google’ın bir servisi ve sizin haberlerinizi kendi haberler bölümünde yayınlar. Google News ile sitenizin hitlerinde büyük artışlar yaşayabilirsiniz. Yani haber siteleri için çok önemli bir servistir ve kayıt yapmanız çok yararlı olacaktır.

Sitenizi Google News’e uygun hale getirin

Künye sayfası oluşturun

Öncelikle sitenize künye, gizlilik politikası ve iletişim sayfaları eklemelisiniz. Künye sayfanızda aşağıdaki şablonu kullanın:

İmtiyaz Sahibi / Grantee
Site sahibinin ismi ve e-posta adresi

Genel Yayın Yönetmeni / Editor in Chief
Site sahibinden farklı bir kişi olmalıdır. E-posta adresiyle birlikte yazın.

Editörler / Editors
En az 3 kişi olacak şekilde farklı isimler ve e-posta adresleri

Gece Vardiyası Editörü / Night Shift Editor
En az 1 kişi olacak şekilde isim ve e-posta adresi

Hukuk Danışmanı / jurisconsult
Herhangi bir avukat

Mali Müşavir / financial advisor
Bir müşavir

Reklam / Advertise
Reklam sorumlusunun ismi ile birlikte kesinlikle e-posta adresi belirtin.

Adres / Address

E-Posta / E-Mail

YAZILIM ve SİSTEM YÖNETİMİ
Örnek: WordPress altyapısı ile Haber v2 teması.

Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır.
Siteismi harici linklerin sorumluluğunu almaz.

İletişim sayfası oluşturun

İletişim sayfanızda kullanıcıların size ulaşabileceği bir iletişim formu, e-posta adresi ve açık adres bilgisi olması yeterlidir.

Gizlilik Politikası sayfası oluşturun

Sıra geldi gizlilik politikası sayfası oluşturmaya. Gizlilik politikası sayfanızda aşağıdaki içeriğe yer verebilirsiniz:

© Copyrigth 2015 siteismi.com tüm hakları saklıdır. Haber, resim, röportaj gibi her türlü içeriğinin tüm telif hakları siteismi.com’a aittir. siteismi.com sitesinde yer alan bütün yazılar, materyaller, resimler, ses dosyaları, animasyonlar, videolar, dizayn, tasarım ve düzenlemelerimizin telif hakları 5846 numaralı yasa telif hakları korunmaktadır. Bunlar siteismi.com’un yazılı izni olmaksızın ticari olarak herhangi bir şekilde kopyalanamaz, dağıtılamaz, değiştirilemez, yayınlanamaz. İzinsiz ve kaynak belirtilmeksizin kopyalama ve kullanımı yapılamaz. Siteismi.com’daki harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Yayınlanan yazı ve yorumlardan yazarları sorumludur. Siteismi.com’da hiçbir bildirim yapmadan, herhangi bir zaman değişikliğe gidebilir. Bu sitedeki bilgilerden kaynaklı hataların hiçbirinden sorumlu değildir.

İlginizi Çekebilir:  "WhatsApp ile İletişime Geç" HTML Kodu

Sitenizi Google’a bildirme zamanı

Sitenizi Google News’e eklenmesi için başvuruda bulunmak için buraya tıklayarak ilgili sayfaya gidin. Karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran çıkacaktır.

google news kaydı 1

Buradan “News” kısmına giriyoruz.

Ardından karşınıza gelen ekrandan Google News için başvuru yapacağınız siteyi belirlemeniz gerekiyor. Sitenizin Webmaster Tools‘ta doğrulanmış olması gerekiyor. Devam etmek istediğiniz sitenin yanındaki “Google Haberler’e eklenme isteğinde bulunun” butonuna tıklayın.

google news kaydı 2

Kayıt talebinde bulunacağınız siteyi seçtikten sonra karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecek.

“Genel bilgiler” kısmında siteniz hakkında genel olarak bilgi verin. Sitenizin ne zaman nerede kurulduğundan, neyi amaçladığından, prensiplerinizden bahsedin. Bağımsız ve etik haber yaptığınızı belirtin. Yazacaklarınızı Türkçe olarak yazabilirsiniz, yani İngilizce yazmak zorunda değilsiniz.

“İletişim bilgileri” bölümünde ise adınızı, soyadınızı ve e-posta adresinizi belirtmelisiniz.

google news kaydı 3

Aşağı doğru kaydırdığınızda doldurmanız gereken diğer bölümler gelecek. “Site bilgileri” kısmından şehir, eyalet/il, kaynak adı, site dili ve bölge kısımlarını doldurun. “Kaynak adı” bölümüne yazacağınız şey önemli değildir. Sitenizin ismini yazabilirsiniz.

Kategori seçme kısmından ise, siteniz ile alakalı olduğunu düşündüğünüz seçenekleri işaretleyin. Sitenizde “ücretli abonelik” olması yararınıza olacaktır.

google news kaydı 4

Aşağıya kaydırın. “Google Haberler bölümlerine ilişkin bilgiler” kısmından sitenizin kategorilerini belirtin (Kaynak URL’si kısmında yazdığınız site linki ile aynı site linkini belirtmelisiniz. http://www.siteadi.com şeklinde yazdıysanız yine aynı şekilde; http://siteadi.com şeklinde yazdıysanız yine aynı şekilde yazmalısınız.).

google news kaydı 5

Tüm işlemleri bitirdikten sonra mavi renkli “Gönder” butonuna basın. Hepsi bu kadar! Talebiniz 1 ile 3 hafta içerisinde incelenecektir.

“Geçersiz istek. Bölüm/kaynak alanlarınızın eşleştiğinden ve zorunlu alanların mevcut olduğundan emin olun.” uyarısı alıyorsanız;

“Site bilgileri” kısmında belirttiğiniz site URL’si ile “Google Haberler bölümlerine ilişkin bilgiler” bölümünde belirttiğiniz site URL’lerinin aynı olacak şekilde düzenleyin.

Yani örnek olarak “Site bilgileri” kısmında http://www.siteadi.com şeklinde belirttiyseniz, “Google Haberler bölümlerine ilişkin bilgiler” kısmında da http://www.siteadi.com/… şeklinde belirtmelisiniz.

İlginizi Çekebilir:  Hosting Nedir?



ÇALIŞMAYAN VEYA HATALI LİNKLERİ, SAYFANIN ALTINDAKİ YORUM KISMINDAN BİLDİRİN.

DMCA.com Protection Status

Anıl Şenyurt {Anıl Şenyurt}

Teknolojiyle haşır neşir olan bir genç.

“Google News Kaydı” üzerine 3 yorum

  1. Rahim Taşkın dedi ki:

    site url sinin sonun da / olmayacak yoksa aynı hatayı yine almaya devam edersiniz

  2. Destan Ünal dedi ki:

    Haber sitemizdeki her kategoriyi “etiketler” kısmında bulamıyoruz. Lütfen yardımcı olur musunuz?

  3. Resul Özel dedi ki:

    Künye sayfasını eksik oluşturmuştuk ve gizlilik politikası sayfasını hiç oluşturmamıştık. Az kalsın bu şekilde gönderecektik. Eğer bu yazıyı bulmasak sitemiz kabul edilmeyecekti ve tekrar başvuruda bulunabilmek için aylarca bekleyecektik. Gerçekten çok teşekkür ederiz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam Alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı