Kapat
Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Bilim&Teknoloji 1.149 1

Bilgisayar için Windows 10 Kurulum Rehberi

Birçoğumuz windows 10’u bilgisayarına kurdu ama kuramayan veya kurmak isteyip de kurmasını bilmeyen arkadaşlar için dilimin döndüğü kadar anlatmaya çalışacağım.

İlk önce bilgisayarımız windows 10’u destekliyor mu ona bakalım işte sistem gereksinimleri;

İşlemci: 1 GHz ya da daha hızlı
Ekran kartı: Microsoft DirectX 9 destekli
RAM: 1 GB (32 bit), 2 GB (64 bit)
Depolama alanı: 16 GB (32 bit), 20 GB (64 bit)

Yukarıda yazdığım sistem gereksinimlerine yakın ya da eşdeğer bilgisayarınız varsa Windows 10’u kurma konusunda bir kez daha düşünmelisiniz. Çünkü windows 10’un böyle sistemlerde pek sağlıklı çalışacağını sanmıyorum.

213

Bilgisayarınız Windows 10’u destekliyorsa şimdi gelelim Windows 10’u kurmaya 2 çeşit kurma yöntemi mevcuttur. Birincisi mevcut olan işletim sistemini Windows 10’a yükseltme ikincisi ise sıfırdan kurulumdur (format atma).

1) MEVCUT OLAN İŞLETİM SİSTEMİNİ YÜKSELTME:
Yükseltme seçeneğiyle Windows 10 kullanımı için öncelikle Insider programına katılmanız gerekiyor. Bu sayfadan kayıt olabilirsiniz.

Ardından Insider sayfasında yer alan Start Upgrade Now tuşuna basarak, sisteminizi Windows 10’a yükseltmek için gerekli olan programı indirip ve inen programı çalıştırıp oradaki adımları takip ederek sisteminizi Windows 10’a yükseltebilirsiniz.

2) SIFIRDAN KURULUM (FORMAT ATMA):
Windows 10’a sıfırdan tertemiz bir Windows 10 olmasını istiyorsanız bu seçeneği uygulamanız daha iyi olacaktır.

Öncelikle bu adresinden Windows 10’a ait ISO dosyalarından Türkçe’ye tıklayarak indiriyoruz. Dosya inmesini tamamladıktan sonra ISO dosyasını USB belleğe (benim tavsiyem 8 GB’lık) yakmalıyız burada sadece şuna dikkat ediyoruz USB belleğimizin içine atmıyoruz, yakıyoruz. Bu işlemi Microsoft’un kendi programı olan USB/DVD Download Tool ile gerçekleştirebilirsiniz.

USB’nize ISO dosyasını yaktıktan sonra bilgisayarınızın marka ve modeline göre boot menüsüne girerek sanki Windows 8 veya 8.1 yüklermiş gibi yüklüyorsunuz.

Bir de aynı diskte iki farklı işletim sistemini kullanabiliyorsunuz yani bilgisayar açılışta Windows 7, 8 veya Windows 10’u mu açayım diye seçim yapmanızı istiyor. Ayrıntılarına buradan bakabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir:  iOS 7 Çökme Sorunu Düzeltiliyor

12

Öncelikle arkadaşlar Windows 10 Teknik Önizleme Sürümü bir nevi BETA versiyondur. Günlük kullanım bilgisayarları için pek uygun değildir. Birçok hata ve sorun ile karşılaşmanız muhtemeldir.

Sisteminizi değiştirmeden önce ISO dosyasını indirerek VirtualBox gibi programlar vasıtasıyla sanal makine olarak denemeniz, hoşunuza giderse sisteminizi yükseltmeniz de iyi olacaktır. (Bu yöntemi pek bilmiyorum ama internette biraz araştırırsanız bulabilirsiniz.)

Yanlış bir şey yapmanız durumunda ben sorumlu değilim. Yazdıklarımda yanlış ya da eksik bir bilgi varsa yazarsanız sevinirim.




ÇALIŞMAYAN VEYA HATALI LİNKLERİ, SAYFANIN ALTINDAKİ YORUM KISMINDAN BİLDİRİN.

DMCA.com Protection Status

Anıl Şenyurt {Anıl Şenyurt}

Teknolojiyle haşır neşir olan bir genç.

“Bilgisayar için Windows 10 Kurulum Rehberi” üzerine 1 yorum

  1. Emre Timur dedi ki:

    Artık herkes Windows 10 kurmak istiyor bu makale kurmak isteyenlere yararlı olmuş.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam Alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı