Kapat
Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Nasıl Yapılır 1.259 2

Alan Adı Uzantılı E-Posta Nasıl Alınır?

Bir alan adınız var ve alan adı uzantılı e-posta adresi mi istiyorsunuz? Bunu çok kolay bir şekilde Yandex ile yapabiliriz. Aşağıdaki anlatacaklarımı uygulayarak 5 dakika gibi kısa bir sürede işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.
1.Adım: mail.yandex.com.tr ye girip Yeni hesap oluştur butonuna tıklayın. Karşınıza gelecek sayfada istenen bilgileri girdikten sonra e-posta hesabınızı oluşturun.
2.Adım: kurum.yandex.com.tr adresine girin. Karşınıza çıkan sayfadaki alan adı kısmına alan adınızı girin ve Alan adı ekle butonuna tıklayın.
3.Adım: “Alan adı ekle” butonuna tıkladıktan sonra karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecek:

Alan adı sahipliğinizi doğrulayabilmek için ilk önce sitenizin kök dizinine istenilen isimde dosya ve içerisine istenilen metni eklemeli veya istenilen şekilde bir CNAME kaydı oluşturmalısınız. Örneğin ben yamail-8d3faf83c054 alt alan adı için, CNAME kaydını mail.yandex.com.tr olarak ayarladım.Bu doğrulamayı alan adınızın iletişim e-posta adresini belirtilen şekilde değiştirerek de gerçekleştirebilirsiniz ancak çoğu alan adı servisi bu e-posta adreslerini kabul etmiyor.Ben bu değişikliği yaptıktan sonra hemen aktif olmuyor. Arada bir “Alan adının sahibini kontrol et” butonuna tıklayın. Bende sahiplik onayının alınması yaklaşık 30 dakika sürdü.

Bundan sonra iki seçeneğiniz var: 

Seçenek 1: MX Kaydı Ayarları
1.Adım: Domain sağlayıcınızın yönetim panelinde oturum açın ve domain yönetim panelinize girin.
2.Adım: Aşağıdaki parametrelerle yeni MX kaydını girin:
  • Alt alan adı: @
  • Kayıt türü: MX
  • Adres: mx.yandex.net.
  • Öncelik: 10
3.Adım: Yandex sunucularında belirtilmeyen tüm eski MX ve TXT kayıtlarını silin.
MX kaydı ayarlarınızın sonucunu Alanlarım sayfasında görebilirsiniz. Doğrulanan alan adının durumu “MX kayıtlarının kurulumu bekleniyor”dan “Bağlandı” olarak değiştirilir. MX kayıtlarının değişikliğine dair bilgilerin genişletilme işlemi birkaç saatten birkaç güne kadar sürebilir.
Вazı hallerde @ sembolü, kayıt adı bölümünde (alt alan adı) DNS yönetim arayüzü tarafından kabul edilmez. Bu durumda ad yerine sonda nokta kullanarak kayıt adı bölümüne alan adınızı girin. Kayıt şu şekilde görünecektir:
  • Alt alan adı: Alanadi.com
  • Kayıt türü: MX
  • Adres: mx.yandex.net.
  • Öncelik: 10
“Kayıt adı” alanına (alt alan adı) @ sembolü girmek mümkün değilse bu alanı boş bırakın. MX kaydı düzenleme web arayüzünde “kayıt adı” alanı yoksa, yalnızca kayıt değerini (mx.yandex.net.) ve önceliği (10) belirtin. Kayıt servisinizin web arayüzünde öncelik 10 sağlanmıyorsa 0’dan farklı herhangi bir öncelik belirtin. MX sunucusu olarak mx.yandex.net. (sonda nokta) değerinin belirtilmesi gereklidir. Alan adı kayıt servisinizin bu değeri kabul etmemesi halinde nokta kullanılmayabilir.
Bu değişikliği yaptıktan sonra da Yandex tarafından algılanması biraz uzun sürebilir. Arada bir “MX kayıtlarını kontrol et” butonuna tıklayın.
Seçenek 2: Alan Adınızı Yandex’e Atayın
Alan adınızın barındırıldığı yere şu NS bilgilerini girin:
  • Asıl DNS sunucusu: dns1.yandex.net. (sonunda nokta olacak şekilde girin)
  • Asıl DNS sunucusu: dns2.yandex.net. (sonunda nokta olacak şekilde girin)
Sorularınız için aşağıdaki yorum formunu kullanabilirsiniz. Sağlıcakla kalın…
İlginizi Çekebilir:  AliExpress Alışveriş Rehberi - Dikkat Edilmesi Gerekenler



ÇALIŞMAYAN VEYA HATALI LİNKLERİ, SAYFANIN ALTINDAKİ YORUM KISMINDAN BİLDİRİN.

DMCA.com Protection Status

Anıl Şenyurt {Anıl Şenyurt}

Teknolojiyle haşır neşir olan bir genç.

“Alan Adı Uzantılı E-Posta Nasıl Alınır?” üzerine 2 yorum

  1. Ferhat Çil dedi ki:

    Hocam yandex ile büyük bir koaylık saglanıyor fakat günümüzdeki host aldıgımız firmalarda kendi web mail sistemlerini kurmuş durumda tabi kişinin kullanım amacına göre değişir Firmanın kurdugu mail sitemleri biraz geç mesaj atıyor yolladıgımız mesaj 3-4 dakika arasında gidiyor ama yandex baya hızlı gözüküyor

    1. Anıl Şenyurt dedi ki:

      Ayrıca, hosting üzerinden gönderilen e-postalar spam klasörüne düşüyor. Yandex.Mail kullanarak göndereceğiniz e-postalar spam klasörüne düşmez. Ve kolay kullanım da cabası. Yandex.Mail’i kullanmak WebMail’i kullanmaktan daha kolay. Ayrıca WebMail’e gönderilen e-postalardan bazıları düzgün görüntülenemiyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam Alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı