Kapat
Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Blogger 1.045 3

Blogunuza Facebook Sosyal Eklentisi Ekleyin

Facebook hayran kutusuna (Like Box Plugin) birçok sitede rastlamışsınızdır. Bu eklentiler, bir blogun, sitenin veya bir kişinin sayfasını kolayca beğenmenizi sağlar. Yani mesela benim bloguma girdiniz ve blogumun Facebok sayfasını beğenmek istiyorsunuz. Facebook sayfamı aramanıza hiç gerek yok, hayran kutum sağ tarafta duruyor. Beğenmek ne kadar kolay olurdu değil mi? Hiç bakmayın, orada hayran kutusu yok 🙂 

Şuraya da bir örnek koyayım. İsterseniz beğenebilirsiniz de 🙂

İşte ben de bugün bu yazımda Facebook Developers platformundan yani geliştiriciler sayfasından ulaşabileceğimiz Facebook Hayran kutusununu kodlarında ne gibi değişiklikler yapmamız gerektiğini ve bu kodları nasıl blogumuza ekleyebileceğimizi anlatacağım.
1-) İlk önce Facebook üzerinde oturum açınız.
2-) Tarayıcınızda ayrı bir sekme açınız ve buradan Facebook sayfanıza giriniz. Tarayıcınızdaki URL kısmı işimize yarayacak kısımdır.  Facebook sayfa linkinizi buradan kopyalayın. Kendi sayfamın linkini örnek vermek gerekirse; 
 https://www.facebook.com/kankaseniiremsordu 
Eğer Facebook sayfanızın linkini değiştirmediyseniz şu kısmı kopyalamalısınız: Tabii ki sayılar aynı olmayacak. Sizin sayfanızın URL kısmında hangi sayılar varsa onları kullanacaksınız.
https://www.facebook.com/297357060359063
3-) Sayfanızın URL’sini kopyaladıktan sonra Facebook Developers Lixe Box sayfasına giriniz. Bu sayfadaki gerekli alanları doldurunuz. Facebook Sayfası URL (Facebook page URL) kısmına az önce kopyaladığınız linki, Genişlik (Width) kısmına eklentinizin genişliğini (piksel olarak) ve Yükseklik (Height) kısmına eklentinizin yüksekliğini (piksel olarak) yazınız. Renk Şeması (Color Scheme) kısmında ise light (ışık) veya dark (koyu) olarak seçim yapınız. Bu düzenlemeleri yaptığınız alanın altında önizleme bulunmaktadır.
Tüm düzenlemeleri yaptıktan sonra en altta yer alan mavi renkli Kodu Al (Get Code) butonuna tıklayınız.
4-) Kod penceresi geldiğinde üst kısımdan Iframe seçiniz ve karşınıza çıkan kodu kopyalayınız. 
5-) Şimdi sıra geldi aldığımız kodu Blogger şablonumuza eklemeye. Kodu Blogger’a eklemek için öncelikle tabii ki Blogger yönetim paneline girmeniz gerekiyor. Giriş yaptıktan sonra Yerleşim > Gadget Ekle > Html/Javascript yolunu izleyerek kodunuzu çıkan pencereye yapıştırınız ve kaydediniz. 
Anlattığım her şeyi doğru bir şekilde uyguladıysanız Facebook hayran kutusu blogunuzda gözükmeye başlayacaktır. Sorularınız için aşağıdaki yorum formunu kullanabilirsiniz. İyi günler, takipte kalın!
İlginizi Çekebilir:  Facebook'ta Boş Mesaj ve Bildirim Gönderme



ÇALIŞMAYAN VEYA HATALI LİNKLERİ, SAYFANIN ALTINDAKİ YORUM KISMINDAN BİLDİRİN.

DMCA.com Protection Status

Anıl Şenyurt {Anıl Şenyurt}

Teknolojiyle haşır neşir olan bir genç.

“Blogunuza Facebook Sosyal Eklentisi Ekleyin” üzerine 3 yorum

  1. Berkcan Özenç dedi ki:

    Güzel ve sağlam bir eklenti.Eminim siteme güzel bir görünüm sağlayacak.

  2. Uğur Keskin dedi ki:

    Sağolasın kardeşim.

  3. Furkan Keskin dedi ki:

    Teşekkür ederim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam Alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı