Kapat
Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Bilgi Arşivi 24.560 2

Augustus De Morgan Kimdir?

Augustus De Morgan, 1806 yılında Hindistan’da babası John De Morgan’ın asker olarak görev yaptığı bir dönemde dünyaya gelmiştir. Doğumundan hemen sonra sağ gözünü kaybetmiştir. De Morgan henüz 7 aylıkken ailesi, İngiltere’ye geri dönmüştür. Augustus 10 yaşındayken, babası John De Morgan’ı kaybetmiştir.
Augustus’un, okul çağlarında, arkadaşları tarafından pek çok konuda alay konusu yapıldığı söylenmektedir. Fiziksel bozukluğu nedeniyle arkadaşlarıyla uyum sorunu yaşadığı bilinmektedir.
 
Augustus, 1823 yılında, Londra’dan ayrılarak Trinitiy Kolej Cambridge’e girmiştir. Burada 3 yıl okumuştur. Ardından Londra’ya geri dönmüş ve 1827 yılında, yeni açılan Londra Üniversitesi matematik bölümüne öğretim üyesi olarak kabul edilmiştir. Bu tarihte De Morgan’ın henüz bir matematik yayını olmamasına rağmen kazandığı bu sıfat De Morgan’ın matematik dehasını gösterir.
1828 yılında De Morgan, Londra Üniversitesinde ilk profesör unvanını alan kişi olmuştur. Üniversite yönetimiyle arasındaki sorunlar sebebiyle 1831 yılında görevinden istifa etmiş ancak 5 yıl sonra 1836’da aynı göreve geri dönmüştür. 1836 yılından sonraki 30 yıl boyunca görevine devam etmiş ve 1866 yılında aynı sebeplerden dolayı bir kez daha geri dönmemek üzere görevinden ayrılmıştır. De Morgan’ın ilk önemli eseri, Aritmetiğin Elemanları 1830 yılında yayımlanmış ve pek çok baskı yapmıştır.
De Morgan, Penny Asiklopedisinin yayınları için 712 adet yazı yazmıştır ve bunların hepsi yayınlanmıştır. Penny Ansiklopedisi tarafından ayrıca De Morgan’ın ünlü eseri Diferansiyel ve İntegral Hesap yayımlanmıştır.
1849 yılında, karmaşık sayıların geometrik açıdan incelenmesiyle ilgili olan eseri, Trigonometri ve Cebir adlı eserini yazmıştır. De Morgan, özellikle cebire getirdiği yeni yaklaşımlarla başarılı olmuş ve cebirin saf doğasını anlamayı başarmıştır. De Morgan Kuralları ile, matematiksel mantığın en önemli ismi olmayı başarmıştır.
De Morgan, 1866 yılında, Londra Üniversitesinden ayrıldıktan sonra, Londra Matematik Vakfını yeniden kurmuş ve ilk başkanı olmuştur.
De Morgan alçakgönüllülüğüyle de bilinmektedir. Kendisine verilen birçok onursal başkanlığı ve onursal doktoraları kabul etmemiştir. De Morgan son yıllarında sayı teorileriyle de ilgilenmiş ancak bu konuda bir eser yazmamıştır. De Morgan bu dönemde yılında x yaşında olduğunu da söyleyerek çok orijinal bir düşüncesini dile getirmiştir. Bu yıl, De Morgan’ın 43 yaşında olduğu 1849 yılıdır.
De Morgan 1871 yılında Londra’da vefat etmiştir.
İlginizi Çekebilir:  En İyi 3 Kompakt Otomobil



ÇALIŞMAYAN VEYA HATALI LİNKLERİ, SAYFANIN ALTINDAKİ YORUM KISMINDAN BİLDİRİN.

DMCA.com Protection Status

Anıl Şenyurt {Anıl Şenyurt}

Teknolojiyle haşır neşir olan bir genç.

“Augustus De Morgan Kimdir?” üzerine 2 yorum

  1. murat cavdar dedi ki:

    gerçekten çok işime yaradı ama biraz daha çok yazı olsaydı dahada güzel olurdu ama bunu kim yazdıysa ellerine saglık

    1. Yusuf dedi ki:

      Amin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam Alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı