Kapat
Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Kişisel 2.525 3

Ne Bu 99,90’lık, 149,99’luk “Akıllı” Telefonlar?

Halamın Telefonu 😀

Son zamanlarda televizyonlarda çok fazla tele-alışveriş reklamı çıkmakta. Bu tele-alışveriş reklamlarında daha çok sözde “akıllı” telefonlar, tabletler satılıyor. Ve bu sözde “akıllı” telefonlar 99,90 TL’ye, 149,99 TL’ye falan satılıyor. Peki nedir bu akıllı telefonlar? 100 liraya telefon mu olur ya diyor olabilirsiniz? Evet, olur. Halam 7-8 yıl önce 60 TL’ye Nokia’nın bir telefonunu almıştı. Telefon 3310’un birkaç üst modeli herhalde, modelini de bilmiyorum. Ama şimdi siz düşünün. Halam o telefonu 60 TL’ye almış ve telefonun dokunmatik özelliği yok, kamerası yok, internete giremiyor. Zaten ekranı 1 inç falan herhalde. En büyük özellikleri ise el feneri herhalde. Bir de telefonun sağ üst kısmında anahtarlık yeri gibi bi’ yer var orası da çok iyi. Gerçekten çok işe yarıyor. Oraya bir ip geçir, bir de anahtarları tak. Ohh ne güzel, hem telefon, hem anahtarlık olsun bu cihaz sana. Şimdi halam bu telefonu 60 TL’ye almış ve 7-8 sene önce. Sizce bu zamanlarda Android işletim sistemli, “akıllı” telefon 99,90 TL olabilir mi? Tabii ki hayır. O da telefon ama bence pek de “akıllı” değil. Bir ara bana bir arkadaş anlatmıştı. Televizyonda satılan iXperia X8 telefondan almış. Telefon cebindeyken bir oturup kalkmış, telefonun ekranı kırılmış. Yani sen 100 liraya 150 liraya telefon yapıyorsun ama bir işe yaramıyor. “Türkler bu kadar mı yapıyor?” diye düşünüyorum bazen ve evet, bu kadar yapabiliyorlar. Kendin bi’ telefon tasarla, üret o telefonu, yap fiyatını 600 TL sat güzel güzel. Ama yap yani. Öyle sözde akıllı telefon yapma. Gerçekten akıllı bir telefon yap, dokunmatiği iyi olsun, işe yarasın kısaca cihaz. Bence resmen dolandırıcılıktır böyle telefonlar. Bir de şöyle bir şey var: “Bu telefonunu alanı yanında her yöne tam 250 liralık konuşma kartını hediye olarak verelim” falan filan. O nasıl bir şeydir ya? 150 liralık telefona 250 liralık cep lira. Resmen gülünecek bir şey yani. Kim verir 150 liralık telefonun yanında 250 liralık hediye? Bir de şu sözler de geçiyor arada: “İşte neden bu kadar ucuz diye sorarsanız, bu bizim halkımıza çam sakızı, çoban armağanı bir hediyemizdir.” falan filan. Hediye, benim bildiğim, parayla değil bedava olarak verilir. 

Neyse, çok uzatmayayım, sizi de yormayayım (okuyan varsa tabii). Sonuçta böyle şeylere inanmayın beyler. Haa, Teknolojiye Atarlanan Adam gibi bu telefonları, tabletleri kırıp incelemek istiyorsanız bilemem de… Bir sonraki yazıda görüşmek üzere, iyi günler…
Bunu da koyayım dedim. Belki izlemek istersiniz. Flash Tv’de satılan iXperia X8 incelemesi:



Bu da benden kıyak. Teknolojiye Atarlanan Adam’dan Concord Tablet İncelemesi
____________

Not: Şu halamın cihazın da inceleme videosunu çekmiştim ancak koymaktan vazgeçtim. Belki bir ara koyarım.
Dipnot: Bu yazıyı ne kadar çok paylaşırsanız o kadar çok insanın kandırılmasını engellemiş olursunuz.
Yerin 10 kat altı not: Bu yazıyı yazmamın nedeni, firmaları kötülemek değil. Sadece insanların kandırılmasını engellemek.
İlginizi Çekebilir:  Mim - Neden Blog Yazıyorum?



ÇALIŞMAYAN VEYA HATALI LİNKLERİ, SAYFANIN ALTINDAKİ YORUM KISMINDAN BİLDİRİN.

DMCA.com Protection Status

Anıl Şenyurt {Anıl Şenyurt}

Teknolojiyle haşır neşir olan bir genç.

“Ne Bu 99,90’lık, 149,99’luk “Akıllı” Telefonlar?” üzerine 3 yorum

  1. Yıldız Usuklu dedi ki:

    Benim telefonum işte ne olacak 😀 Bir keresinde çamaşır makinesinde yıkamıştım telefonu, 1 saat dönmüştü ve işim vardı biraz da bekletmiştim telefonu makinede. Ve o telefon, bu telefondur. Hala çalışıyor 😀 İlk aldığım telefon ise yağmura yakalandığımda bozulmuştu..

  2. Abdullah dedi ki:

    hiç sormaya komşuyu dolandırmışlar hediye kazandınız diye… şimdide bozulmuş 🙂 duruyor öyle (concord tablet)

    1. Anıl Şenyurt dedi ki:

      Hediye kazandınız diyerek parayla mı vermişler yoksa 🙂 Teknolojiye Atarlanan Adam, Concord tableti ne güzel inceledi ama. Hem içini, hem dışını. İzlemediysen videoyu yazının sonuna koydum, izlemeni öneririm 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam Alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı