Kapat
Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Bilim&Teknoloji 971 4

Telefon Şarjını Hangi Uygulamalar Bitiriyor?

Telefonunuzun şarjı çabuk mu bitiyor? Peki hangi uygulamalar telefonunuzun şarjını su gibi içip bitiriyor? İşte telefonun şarjını en çok harcayan uygulamalar…

Facebook

Akıllı telefonların popüler uygulaması Facebook hemen her akıllı telefonda boy gösteriyor. Özellikle yaz aylarında gelen güncellemeden sonra iPhone‘lar başta olmak üzere birçok telefonun bataryasını hızla tüketen Facebook‘ta fotoğraf görüntüledikçe ve video izledikçe hem kotanızı hızla tüketiyor hem de şarjınızı hızla düşürüyorsunuz.

Harita

Bir yeri bulmak istediğimizde başucu rehberimiz olan harita uygulamaları tam bir şarj canavarı… Google Maps veya Apple‘ın harita uygulamasında fazlaca kalmanız durumunda şarjınızın gözle görülür bir şekilde azaldığını fark edeceksiniz.

Kamera

Her fotoğraf çektiğinizde veya video çekimi yaptığınızda şarj ömrü bundan fazlasıyla etkileniyor. Kamera kullanımının yoğunlaştığı anlar şarj ömründe kayda değer bir düşüş gözlemlenebilir.

Hava Durumu

Arka planda çalışan ve sürekli hava durumunun en güncel halini sunan bu uygulamalar ise sürekli güncellendiğinden ve internetten veri transferinde bulunduğundan çok şarj harcıyor. 

Skype

Skype‘ın yoğun kullanımı şarj ömrünü hızla düşüren etkenlerin arasında yer alıyor. Bu durumdan kurtulmak için Skype‘tan çıkış yaptığınızda bundan kesinlikle emin olun; arka planda çalışmaya devam ettiğinde bataryanızı kullanıyor olacağını aklınızdan çıkarmayın. 

Twitter

Twitter‘da sürekli kullanıcılar twit attığından uygulama sıkça kendini güncelleme ihtiyacı hisseder. Bu da şarj ömrüne yansır.

Instagram

Instagram tamamen fotoğraflardan oluşan bir uygulama. Bu yüzden Instagram‘ı açtıktan sonra yüklenen her fotoğraf şarj ömründen hızla götürecek demektir.

WhatsApp

İnternet kotasını hiçbir şekilde etkilemeyen WhatsApp iş batarya ömrüne geldiğinde pek masum sayılmaz. Saatlerce devam eden WhatsApp konuşmaları elbette şarjı da dibe çekecektir.

Mobil Oyunlar

Akıllı telefonların olmazsa olmazı mobil oyunlar diğer uygulamalara kıyasla çok daha hızlı şarj tüketir. Özellikle şarj seviyeniz düşükse oyunlardan uzak durmanızda fayda var.

İlginizi Çekebilir:  Google Bump'ı Satın Aldı



ÇALIŞMAYAN VEYA HATALI LİNKLERİ, SAYFANIN ALTINDAKİ YORUM KISMINDAN BİLDİRİN.

DMCA.com Protection Status

Anıl Şenyurt {Anıl Şenyurt}

Teknolojiyle haşır neşir olan bir genç.

“Telefon Şarjını Hangi Uygulamalar Bitiriyor?” üzerine 4 yorum

  1. Mahmut Yaşar dedi ki:

    Beni en çok WhatsApp sinir ediyor. Kapatsam da arka planda çalışmaya devam ediyor. Ordan da kapatıyorum bu sefer tuş kilitledin mi yine arka planda çalışmaya başlıyor. Tamamen kaldırmak zorunda kaldım en son.

  2. facebook mu 😀

  3. Kazım Kabul dedi ki:

    En fazla pil yiyen uygulama facebook zaten 🙂 Teşekkürler diğer uygulamaları o kadar bilmiyordum öğrenmiş oldum

  4. Nurettin Kaya dedi ki:

    Bu uygulamaların pil kullanımı gerçekten çok fazla. Arkaplanda uzun süre çalıştırmayın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam Alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı