Kapat
Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Bilim&Teknoloji 657 2

Tablet Satışları Dizüstünü Solladı!

Son bir yılda tablet satışları tam 5 kat artarak dizüstü bilgisayarları sollamayı başardı.

Tablet satışları dizüstünü solladı!Uygun fiyatlı ve aynı zamanda kaliteli tabletlerin artışıyla birlikte tablet satışlarında patlama yaşandı. Son bir yılda tablet satışları tam 5 kat artarak dizüstü bilgisayarları sollamaya başardı.

Tablet satışlarının dizüstü bilgisayar satışlarını ilk kez haziran ayında geçtiğini söyleyen  Gold Teknoloji Marketleri Pazarlama Müdürü Kılınç Orhan Erdemir, “Araştırma şirketi GFK’nın verilerine göre, tabletin bilgisayar pazarındaki üstünlüğü temmuz ayında da devam etti. 2013’ün Temmuz ayında dizüstü bilgisayar satışları 136 bine ulaşırken, tablet satışları 177 bin adet olarak gerçekleşti” dedi.

2013′te 2 milyon tablet

Mobil internetin Türkiye’de günden güne yaygınlaştığını ancak fiyatlarından dolayı henüz tam olarak istenen noktada olmadığını kaydeden Erdemir, “Bu alandaki fiyat düşüşleri tablet pazarının kısa süre içinde daha da büyümesini sağlayacaktır. Öngörülerime göre, 2013 yılı tamamlandığında Türkiye’de yaklaşık 2 milyon adet tablet satılmış olacak. Bunun yüzde 20’lik kısmını ise iPad oluştururken, Samsung adet bazında Apple’ı geçecek. Yerli markalardan Casper ise şu an pazardaki üçüncü büyük marka ve gittikçe de yükselen bir ivmeye sahip. Yerli markaların teknoloji sektöründeki payının çok düşük olduğunu göz önünde bulundurarak, Casper’ın tablet gibi zor bir pazarda takdir edilecek bir cesaret örneği sergilediğini söyleyebiliriz” dedi.

Masaüstü son demlerinde

Yüzde 65’i teknoloji marketlerinden gerçekleşen tablet satışlarının masaüstü bilgisayar satışlarını ise uzun zaman önce geride bıraktığını belirten Erdemir, “Ayda yaklaşık 30 bin adet satılan masaüstü bilgisayarlar ile tabletler arasında büyük bir uçurumun oluştuğunu söyleyebiliriz. Masaüstü bilgisayarların en büyük müşterisi konumunda bulunan şirketler bile artık personelin bilgisayar ihtiyacını dizüstü bilgisayarlar ve tabletlerle karşılamayı tercih ediyor” dedi.
İlginizi Çekebilir:  LG G4 için 8.500 mAh Batarya Üretildi!



ÇALIŞMAYAN VEYA HATALI LİNKLERİ, SAYFANIN ALTINDAKİ YORUM KISMINDAN BİLDİRİN.

DMCA.com Protection Status

Anıl Şenyurt {Anıl Şenyurt}

Teknolojiyle haşır neşir olan bir genç.

“Tablet Satışları Dizüstünü Solladı!” üzerine 2 yorum

  1. Ahmet Bilmez dedi ki:

    Tablet kullanımı bilgisayarlardan daha çok artık. Hem rahat hem de her yere rahatça gidebiliyor, açıkçası zahmetsiz.

  2. ERSİN dedi ki:

    Dha pratik ve daha kullanışlı bence tabletler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam Alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı