Kapat
Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Reklam Alanı


Buraya
reklam
verebilirsiniz.


Tıklayın





Bilim&Teknoloji 226 0

Steve Jobs’un Zaman Kapsülü Bulundu!

Aspen zaman kapsülü 30 yıl sonra bulundu! 

1983 yılında Colorado – Aspen’ de gerçekleştirilen Uluslararası Tasarım Konferansı sonrası organizasyona katılanlar, hazırlanan bir kapsülünün içine çeşitli eşyalar doldurmuş ve kapsülü gizli bir yere gömmüşlerdi. Kapsülün içinde konferansta sunum yapmış olan Steve Jobs’un kullandığı Lisa adlı farede bulunuyordu.


Daily Mail’in haberine göre; Steve Jobs tarafından zaman kapsülü olarak adlandırılan bu kapsülün 2000 yılında çıkarılması planlanıyordu fakat kapsül kayboldu. Organizasyona katılanlar kapsülün yerini yaklaşık olarak biliyorlardı, fakat tam yeri bir türlü hatırlayamadılar. Çünkü kapsülün çevresindeki alan büyük ölçüde değişime uğramıştı.

Rubik kübü, isim etiketleri, Moody Blues müzik albümü, altılı bira paketi gibi birçok çeşit eşya bulunan kapsül 4 metre uzunluğunda bir boru ve National Geographic Kanalının düzenlediği Diggers adlı Tv programında katılımcılar tarafından keşfedildi. İlk akla gelen şey ise Steve Jobs’un faresini bulmaktı. Fare sağlam bir şekilde kapsülde bulundu. Tahminlere göre kapsülde 1000 den fazla küçük eşya bulunuyor.

Eşyaların saklanmadan önce poşetlere yerleştirildiği için zarara uğramadıkları ifade ediliyor. Dahası kapsülde çeşitli fotoğrafların olduğu söyleniyor. Konferansta Steve Jobs geleceğe dair düşüncelerini anlatmış ve konuşma kaydı katılımcılara dağıtılmıştı.
İlginizi Çekebilir:  Apple'ın Bizlerden Alacağı Parmak İzleri Güvende Mi?



ÇALIŞMAYAN VEYA HATALI LİNKLERİ, SAYFANIN ALTINDAKİ YORUM KISMINDAN BİLDİRİN.

DMCA.com Protection Status

Anıl Şenyurt {Anıl Şenyurt}

Teknolojiyle haşır neşir olan bir genç.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam Alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı
  • reklam alanı